Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bublanina orient
(vde)
recept číslo: 634
bublaori.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 balíček směsi Řezy orient
500 g višní (třešní)
7 lžic oleje
300 ml vody
tuk a mouku na vytření plechu

 

Postup

Jde o rychlou a chuťově zajímavou bublaninu. Vyplatí se jí péct tehdy, když máme přebytek ovoce (v tomto případě višní nebo tmavých třešní) a k dispozici Orient řezy v prášku. Nejdříve si odstraníme stopky z višní, opláchneme je a necháme okapat. Těsto si připravíme podle návodu na obalu - sypkou směs nasypeme do mísy, přidáme 7 polévkových lžic oleje a 300 ml vody a vařečkou promícháme, až vznikne hladké těsto. To nalijeme na plech nebo do většího pekáče, který jsme předtím vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Rovnoměrně jej rozetřeme a poklademe višněmi. Pečeme v troubě při 200 stupních. Bublanina je většinou hotová tehdy, když se mírně začíná oddělovat od okrajů plechu či pekáče. Ověříme si to také zapíchnutím špejle do středu moučníku. Pokud je špejle po vyjmutí suchá, můžeme ji vyjmout z trouby. Po zchladnutí bublaninu posypeme moučkovým cukrem.

Názory čtenárů

Základem pro Orient řezy je vlastně piškotové těsto doplněné olejem a ochucené mletou kávou (proto asi ten název). Výhodou tohoto receptu je vlastně hlavně to, že je rychlý a jednoduchý. Pokud Orient řezy v prášku neseženete, vyberte si jiný recept na bublaninu. Je jich tu hodně.
Česká hospodyňka dne 8.7.2006
tak vam hanny pekne dekuji za radu, ja tady tezko Orient rezy koupim,doufala jsem, ze nekdo treba poradi s receptem na oriet rezy
dne 4.7.2006
Tak když nemáte Orient řezy v prášku, tak to asi nebudete péct. Jinak by Vám z toho vyšla jiná buchtička
Hanny dne 24.6.2006
A když nemám Orient řezy v prášku?
dne 9.8.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".