Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Játrové jehly
(vde)
recept číslo: 621
spizja.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g vepřových jater
200 g šunkového salámu
2 cibule
2 velká jablka
sůl
olej
kečup
 

Postup

Opraná a osušená vepřová játra si nakrájíme na menší plátky. Jablka oloupeme a také nakrájíme na plátky asi 4 mm silné. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a rozebereme na lístečky. Kolečka krájeného šunkového salám překrojíme na poloviny. Takto připravené suroviny napichujeme na jehly či na špejle, střídáme cibuli, játra, jablka, přeložené půlkolečko salámu. Připravené špízy lehce okořeníme mletým pepřem a pokud je budeme grilovat, pokapeme je trochou oleje. Druhou možností je, opéci je po všech stranách na rozpáleném tuku (olej, sádlo). Podáváme je s bramborem a pokapeme je kečupem. Zeleninová obloha např. jako je na obrázku, není rozhodně na závadu.

Názory čtenárů

zajimavá chut,moc dobré
sasik dne 30.5.2009 11:23:01
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".