Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuře s broskvemi*
(vde)
recept číslo: 61
cinabroskv.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g kuřecího masa
2 lžičky soli
půl lžičky bílého pepře
2 lžíce oleje
2 cibule
4 lžíce kečupu
1 velkou konzervu broskvového kompotu
2 lžíce sojové omáčky
1 velká zelená paprika

 

Postup

Pokud máme kuřecí maso s kostmi, vykostíme je a nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme je, opepříme bílým pepřem a orestujeme na rozpáleném oleji asi dvě minuty. Potom přidáme na plátky nakrájenou cibuli a restujeme, až je cibule mírně křupavá. Do nálevu z broskvového kompotu přidáme kečup, sojovou omáčku a doplníme vodou do celkového množství 4 dl. Tímto nálevem zalijeme kuřecí maso, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme asi 20 minut. Mezitím si nakrájíme na menší kostičky zelenou papriku a na plátky nakrájíme i šest půlek broskví. Broskve i papriku přidáme k masu, jemně zamícháme, abychom plátky broskví nepoškodili a opět přiklopíme a ještě deset minut dusíme. Podáváme samozřejmě rýží. Jde o slavnostnější, ale lehké jídlo. Na rozdíl od předcházejících předpisů tato dávka pro čtyři osoby bohatě stačí díky broskvím, které se přidávají k masu a vytvoří spolu s ním lahodnou směs.


Názory čtenárů

Super recepty
kesnerova dne 2.4.2016 14:42:32
Moc dobre pošmákli jsme si,příloha byli hranolky
Lenka dne 29.10.2012 10:36:20
tento recept určité vyzkoušim mame rádi kuřecí maso a broskve taky.dělam taky mnamku kuřecí prso platek naklepu posypu grilov.kořenim orestuji na oleji a maso dam na plech na to nakrajené broskve,plátek šunky,plátek eidamu a zapečeme v troubě.k tomu hranolky,brambory.
LENKA dne 29.3.2012 17:54:29
To to je moc dobra jidlo chutnat to nam v chine my to varit kazdy den
MOc chutnat dne 28.3.2010 11:08:24
Tenhle recept je tu zveřejněn od roku 2001, tady skoro 10 let. Inspiraci pro něj jsem našla v jednom starém časopise o čínské kuchyni, postup jsem upravila až do této podoby. Takže nevím, z čeho odvozujete, že tento recept je výše zmíněného kuchaře.
Česká hospodyňka dne 11.3.2010 07:19:24
Tuším, že tohle je recept Zdeňka Pohlreicha...
Nikol dne 11.3.2010 01:05:22
Se to Suprovi receptik doporučuji Hranoky nebo Krohety
Nocnijezdec dne 2.11.2008 14:26:36
Se to Suprovi receptik doporučuji Hranoky nebo Krohety
Nocnijezdec dne 2.11.2008 14:14:10
Vynikajici recept moc se osvěčil
Martin dne 2.11.2008 13:49:04
Vypadá to velice lákavě,dělám něco podobného.Komu vadí ta sladkost z broskví,může přidat ostrý kečup nebo čertovskou omáčku.Myslím,že by k tomu byly dobré i brambory a v nouzi nejvyšší i těstoviny.
Hanka dne 29.7.2008 19:32:16
Opravdu moc skvělé.
Jarmulka dne 23.7.2008 22:59:06
Jedním slovem VYNIKAJÍCÍ!!!!!!!!!!!!!!!
Alex dne 27.4.2008 19:16:54

dne 7.12.2006
vypadá to moc lákavě,ale doufám,že to moje kuchta nesp.....
dne 5.4.2002
Moc dobré pro ty, kteří mají rádi sladší jídla. Manžel mě s tím "vyhnal", (nemá rád sladké, typu rajská atd...), ale když jsem přidala více sojovky, bylo to vynikající:-)
J:-) dne 23.8.2001

ne dne 5.1.2001
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".