Vejce, cukr, máslo a med ušleháme do husta nad párou (tj. suroviny dáme do menšího hrnku, který vložíme do většího hrnku ve kterém je voda a který se zahřívá. Šleháme pečlivě, protože hustá vaječná hmota je nutná, aby se těsto povedlo.
Prášek do pečiva pečlivě rozmícháme v mouce a spojíme s hmotou ušlehanou nad párou. Těsto zpracujeme lehce pomoučeném na vále. Rozdělíme jej na čtyři stejně velké části, každou z nich samostatně vyválíme na plát velikosti plechu. Protože vyválené pláty těsta jsou poměrně tenké, je praktické je vyválet přímo na papíru na pečení, který jsme si připravili ve velikosti plechu. Nejen, že se těsto nelepí, ale také jej dobře přeneseme na plech. Každý plát samostatně upečeme - trvá to jen několik málo minut a necháme ho vychladnout.
Příprava náplně: Z mléka, vanilkového cukru a maizeny si uvaříme kaši, kterou necháme vychladnout. Máslo s cukrem utřeme do pěny, potom postupně přidáváme vychladlou kaši a nakonec přidáme rum. Příprava povidel: Máme-li povidla ztvrdlá, přidáme lžíci či dvě vody, trochu povaříme a mícháme, až povidla zvláční a půjdou natírat na těsto. Vychladlé pláty upečeného těsta klademe na sebe a každý z nich potřeme krémem nebo povidly. Moučník můžeme na povrchu ozdobit čokoládovou polevou a kouskem kandovaného či sušeného ovoce.
Poznámka:
Je to velmi sladké a je to opravdu kalorická bomba. Tady pomůže jen jedno, rozdělte se o něj s přáteli.