Nejdříve si připravíme kvásek - do vlahého mléka rozdrobíme droždí, přidáme asi půl kávové lžičky cukru a polévkovou lžíci mouky. Nádobu se surovinami na kvásek přikryjeme utěrkou a necháme v teplé místnosti kynout asi 30 minut. Rozinky namočíme do rumu a necháme je nabobtnat (je dobré to udělat už den předem). Žloutky, moučkový cukr a změklý tuk utřeme vařečkou do pěny. Přidáme trošku soli a nastrouhanou citrónovou kůru. Potom postupně přidáváme polohrubou mouku a mléko, rozinky a vykynutý kvásek. Těsto vařečkou vypracujeme, až je hladké a necháme je ještě asi půl hodiny kynout. Mezitím si vymažeme formu na bábovku tukem a vysypeme strouhankou. Z vykynutého těsta vytvarujeme rukama válec, který se dá dobře vložit do formy na bábovku. Po naplnění těsta do formy jej necháme ještě chvíli kynout a potom bábovku pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů po dobu asi 60 minut. Je hotová tehdy, když se začne trochu na okrajích oddělovat od formy. Po vyklopení z formy ji necháme vychladnout na drátěné podložce (lze použít i kovový podstavec z mikrovlnné trouby určený ke grilování). Před podáváním bábovku pocukrujeme.