Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové kotlety v marinádě
(vde)
recept číslo: 57
marinkot.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 vepřové kotlety
2 stroužky česneku
olej
sůl

Na marinádu:
2 lžíce medu
2 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce bílého vína
špetka zázvoru
4 kuličky nového koření
1 lžička solamylu

 

Postup

Nejdříve si připravíme marinádu - koření, med, horčici a víno svaříme a do horké marinády přidáme solamyl rozmíchaný ve lžíci studené vody. Kotlety důkladně opláchneme studenou vodou, osušíme, na okrajích několikrát nařízneme, aby se nekroutily. Naklepeme se a potřeme česnekem rozetřeným se solí. Potom dáme kotlety nejméně na dvě hodiny do marinády a alespoň jednou je v marinádě obrátíme. Opékáme je na rozpáleném oleji jako minutku - tj. velmi krátce nebo je grilujeme. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina nebo zeleninový salát a černý chléb.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".