Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová kapsa plněná hlívou ústřičnou*
(vde)
recept číslo: 569
hliva.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

700 g vepřové kýty
200 g hlívy ústřičné
50 g anglické slaniny
1 cibule
zelená petrželka
sůl
mletý pepř
olej (sádlo)
2 lžíce hladké mouky

 

Postup

Nejdříve si připravíme náplň z hlívy ústřičné. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Také houby a anglickou slaninu nakrájíme na kousky. Na pánvi rozpálíme olej (asi 1 lžíce) nebo sádlo, rozpustíme na něm slaninu a osmahneme cibulku. Potom přidáme houby a opékáme až změknou. Směs necháme vychladnout a potom do ní zamícháme jemně nasekanou zelenou petrželku. Z vepřové kýty si nakrájíme kapsy. Postupujeme tak, že první plátek nedokrojíme úplně dolů, dokrojíme až druhý tenký plátek. Oba spojené kousky masa rozevřeme a lehce rozklepneme. Plátky masa po obou stranách osolíme a opepříme Takto si vytvoříme potřebný počet "kapes", které budeme plnit připravenou houbovou směsí.. Na polovinu masového plátku naneseme houbovou směs tak, aby nedosahovala až těsně k okraji, přeložíme a okraje buď sklepneme paličkou na maso nebo spojíme jehlou na závitky. Každou kapsu lehce poprášíme hladkou moukou a rychle osmahneme na rozpáleném oleji či sádle z obou stran. Přeneseme do zapékací misky, přelijeme olejem zbylým po opékání a ještě trochu podlijeme vývarem. V troubě předehřáté asi na 200 stupňů pečeme asi půl hodiny - záleží na velikosti kapes. Podáváme z bramborem a zeleninovou oblohou (na obrázku je ještě doplněna kolečkem kompotovaného ananasu).
Poznámka: Místo hlívy ústřičné můžeme použít i jiné dostupné houby, třeba i sušené. Ty však předem namočíme do vody, aby nabobtnaly.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".