Chcete-li ekonomicky spotřebovat celého králíka, nabízím Vám k vyzkoušení ověřenou polévku z králičích drobů. Polévky je nejméně 10 porcí a pozor, je velmi vydatná!
Do studené vody (cca 3 litry) dáme vařit králičí hlavu, přidáme lžíci soli, 1 bobkový list a 4 kuličky celého pepře. Vaříme zvolna a asi po 15 minutách přidáme další králičí vnitřnosti (játra, ledvinky). Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho z polévky, necháme zchladnout, obereme, případně pokrájíme a vrátíme do polévky.
Očistíme si kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Pórek nakrájíme na kolečka a vložíme do polévky společně s hráškem. Z 70 g másla a hladké mouky si připravíme tmavší jíšku, rozředíme ji vodou, rozmícháme a vlijeme do vroucí polévky. Necháme ji provařit. Na závěr dochutíme mletým pepřem a vegetou a přidáme nasekanou zelenou petrželku. Podáváme s osmaženou houskou (pro její osmažení použijeme zbytek másla).