Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Indiánská rýže kari
(ame)
recept číslo: 552
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 lžíce másla
1 cibule
1 řapík celeru
1 lžička soli
1 lžíce kari koření
4 šálky kuřecího vývaru
2 šálky rýže
1/2 šálku rozinek
1/2 šálku mraženého hrášku
1/2 šálku loupaných mandlí

 

Postup

Nejdříve si oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Řapík celeru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Připravíme si kuřecí vývar z kostky. Propláchneme rozinky, spaříme a oloupeme mandle.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a celer a za občasného míchání opékáme, až celer změkne. Osolíme, přidáme kari koření a opékáme další dvě minuty. Zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Do vařícího vývaru vsypeme propláchnutou rýži, přikryjeme a necháme pomalu dusit, až rýže změkne - asi 20 minut. Potom slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme rozinky, hrášek a mandle opražené na lžičce másla. Vše zlehka promícháme. Tuto rýži můžeme podávat horkou i vychlazenou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".