Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Karbanátky s libečkem
(vde)
recept číslo: 55
libekar.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g mletého masa
2 vejce
1 větší cibule
2 žemle
1 lžička hořčice
sůl
hrneček mléka
mletý pepř
4 lžíce čerstvého libečku
olej na smažení

 

Postup

Libeček opereme pod studenou vodou a drobně nasekáme. Pokud jej nemáme, můžeme jej nahradit zelenou petrželkou a celerovou natí. Žemle namočíme v mléce, necháme změknout a rozmačkáme je vidličkou na malé kousky. Mleté maso (vepřové + hovězí, ale stačí pouze vepřové) dobře rukama promícháme s jemně nakrájenou cibulí, rozmačkanými žemlemi, pepřem a solí. Nakonec vmícháme do masové směsi drobně nasekaný libeček a vytvarujeme malé karbanátky. Obalíme je v hladké mouce a osmažíme je na rozpáleném oleji. Karbanátky se podávají přelité na talíři některým druhem rajčatové omáčky, ale často stačí je pokapat pouze kečupem. Jako přílohu lze použít vařené brambory nebo rýži, ale dobrý je také tmavý chléb. Tuto pochoutku sice nevaříme příliš často - ale vzpomeneme na ni vždy na jaře, kdy nám pod okny na městském dvorku vyrazí mohutný libečkový keř.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".