Nejdříve si připravíme makovou část těsta - umeleme mák a smícháme ho s krupičkou. Dáme si ohřát mléko s máslem - nejlépe do teflonové nádoby, protože mák má tendenci se připalovat. Jakmile se máslo rozpustí, přidáme mák s krupičkou, mícháme a necháme chvíli vařit. Potom odstavíme, přidáme cukr, rum a vajíčko a znovu promícháme. Necháme zchladnout.
Otevřeme meruňkový kompot, odcedíme z něj šťávu a půlky meruněk necháme odkapat. Do nádoby na šlehání dáme změklý tuk, přidáme cukr, vanilkový cukr a vejce a ušleháme hladký krém. Odváženou mouku promícháme se škrobovou moučkou a kypřícím práškem a lehce ji vmícháme do ušlehaného krému. Toto těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech (lze nahradit papírem na pečení) a rovnoměrně ho rozetřeme. Jako vrchní vrstvu použijeme připravenou makovou hmotu, také ji rovnoměrně rozetřeme a povrch koláče poklademe meruňkami řeznou plochou dolů. Pečeme v troubě předehřáté asi na 200 stupňů.