Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Guláš z vepřového masa na leču*
(vde)
recept číslo: 527
dasagul.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g vepřového masa
40 g sojového masa (kostky)
2 cibule
3 lžíce oleje (sádla)
1 malá sklenice leča
sůl
pepř
1/2 lučiny
1 malá zelená paprika
 

Postup


Sojové maso povaříme 30 minut ve vodě s bujonovou kostkou. Poté slijeme, přebytečnou vodu lehce vymačkáme a necháme vychladnout. Dále s ním pracujeme jako s vepřovým masem.
Oloupeme si cibuli, nakrájíme na kostky a osmahneme jí v kastrolu na rozpáleném oleji. Přidáme vepřové maso nakrájené na kostky i sojové maso. Necháme ze všech stran lehce osmahnout, osolíme a opepříme. Přidáme všechno lečo, zamícháme a přilijeme asi půl sklenice po leču vývaru nebo vody. Necháme pod pokličkou necháme dusit. Občas kontrolujeme a zamícháme. Když je maso téměř měkké, přidáme na proužky nakrájenou zelenou papriku a do omáčky rozdrobíme polovinu lučiny. Promícháme, lučina se rozpustí a dodá omáčce jemnější chuť. Podáváme s knedlíkem či těstovinami. Ozdobit můžeme kolečky čerstvé cibule nebo zelenou natí.

Názory čtenárů

Je to moc dobré, jen jsem vynechala sojové maso - s tím bych neuspěla
dne 1.2.2002
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".