Nejdříve si připravíme těsto. Čtyři žloutky utřeme s cukrem do pěny. Do hladké mouky rozmícháme pečlivě prášek do pečiva. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh - po překlopení nádoby dnem vzůru se nesmí pohnout. Do žloutkové pěny vmícháme 10 lžic vlahé vody, 10 lžic oleje, mouku s kypřícím práškem a nakonec lehce zamícháme ušlehaný sníh z bílků. Na vymaštěném a hrubou moukou vysypaném plechu těsto upečeme ve středně vytopené troubě.
Ušleháme smetanu, do které lehce zamícháme jogurt a vanilkový cukr. Tímto krémem potřeme vychladlé těsto a rozpracovaný moučník dáme na chladné místo nebo do spodní části ledničky. Oloupeme si kiwi a rozkrájíme je ostrým nožem na velmi tenké plátky. Na polevu si svaříme půl litru vody s jedním vanilkovým pudinkovým práškem a 1 dl kiwi sirupu. Vaříme od chvíle, kdy poleva začne houstnout zhruba dvě minuty, potom odstavíme a mícháme až do úplného vychladnutí. Těsto natřené krémem poklademe nakrájenými kousky kiwi a přelijeme vychladlou polevou. Po ztuhnutí polevy (opět v chladnu), krájíme na čtvercové řezy.