Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Žemlové knedlíky
(vde)
recept číslo: 505
zemlok.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g veky (rohlíků, housek)
120 g hrubé mouky
300 ml mléka
2 vejce
2 lžíce nasekané zelené petrželky
sůl
muškátový květ

 

Postup

Veku nakrájíme na kostičky a mírně pokapeme jednou lžící mléka. Oddělíme bílky a žloutky. Z mouky, mléka, žloutků, nasekané petrželky a nakrájené veky, soli a muškátového oříšku vypracujeme těsto, do kterého přidáme tuhý sníh z bílků. Z těsta vytvoříme středně velké kulaté knedlíky, které vložíme do vařící vody. Měly by téměř ihned vyplavat na povrch. Vaříme je zhruba 10 minut. Po vyjmutí z vody je propíchneme nebo rozkrojíme. Používáme je jako přílohu k omáčkám.
Poznámka: Lze také vytvořit dvě šišky (lépe se formují do výsledného tvaru mokrýma rukama. Vaří se trochu déle, asi 15 minut. Hotové se krájejí nití.



Názory čtenárů

Výborné domácí knedlíky! Měla jsem trochu strach, že těch žemlí je moc, ale perfektně se to všechno zapracovalo dohromady (tedy já jsem šlehala vejce s mlékem celá.. lenost :)) Doporučuji všem
Silva dne 30.9.2012 13:42:15
Omlouvám se autorce: napsal jsem na jiném místě, že neumí dělat houskové knedlíky, ma tom sice trvám, ale tyto zde se mi naopak velmi líbí.
drMilan dne 30.4.2011 20:12:45
Zbyla mi od silvestra celá veka, tak jsem hledala, jak ji spotřebovat. Knedlíky se mi moc povedly, opravdu s nimi není taková práce jako s klasickými.
Ivka dne 3.1.2010 13:41:58
Vyborna alternativa kynutych knedliku. Musela jsem sice pouzit polohrubou mouku, protoze hrubou nemam k dispozici, ale i tak se povedly. Manzel byl stastny, ze ma konecne po pul roce v USA ceske knedliky! A ve srovnani s kynutymi s nimi nebyla skoro zadna prace.
Lucka dne 14.3.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".