Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Voňavý květák
(vde)
recept číslo: 503
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 květáky
2 vejce
mléko
4-5 lžic hladké mouky
sůl
pepř
pažitku
cibulovou nať
kerblík
bazalku
olej

 

Postup

Květák rozdělíme na růžičky a předvaříme v osolené vodě asi 10 minut. Všechno zelené koření opláchneme vlahou vodou, necháme okapat a jemněji nasekáme. Použít můžeme prakticky libovolné zelené koření, které máme k dispozici. V nouzi použijeme směs sušené majoránky s tymiánem. Z vajec, mléka, mouky a koření vymícháme hladké tužší těstíčko a do něj namáčíme vychladlé růžičky květáku (těstíčko by nemělo z květáku příliš kapat). Smažíme dozlatova v rozpáleném oleji buď na pánvi nebo ve fritovacím hrnci.
Poznámka: Je to ideální letní jídlo, kdy je dostatek levného květáku a hojnost zelených bylinek. Někteří strávníci takto upravený květák ještě vylepšují tatarskou omáčkou nebo kečupem.



Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".