Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Kapra naporcujeme a do každého kousku uděláme ostrým nožem dva až tři zářezy. Slaninu si nakrájíme na plátky a každý plátek předem nařežeme na delší straně do "hřebínku". Takto připravené plátky slaniny vložíme do zářezů na kapřích porcích. Dvěma třetinami másla vymažeme zapékací misku, na dno poklademe plátky napůl uvařených brambor, osolíme je a pokmínujeme a na ně položíme připravené porce kapra. Ty rovněž s citem osolíme (pozor, je v nich slanina!), okořeníme mletou paprikou a poklademe kolečky cibule. Na povrch dáme plátky zbylého másla a ve vyhřáté troubě zapékáme asi 25-30 minut. Potom poklademe kolečky rajčat, zalijeme zakysanou smetanou a ještě naplno zapečeme asi 10 minut. Nejlepší přílohou jsou listy hlávkového, ledového či jiného salátu.