Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Sladkokyselé maso
(vde)
recept číslo: 5
cinask.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g vepřového masa
1 malá plechovka ananasu
1 malá salátová okurka
1 zelená paprika
1 menší cibule
1 lžíce sojové omáčka
2 lžíce octa
solamyl
mletý zázvor
3 lžíce oleje
2 lžíce kečupu
 

Postup

Vepřové maso (nejlépe z kýty) nakrájíte na proužky asi 1 cm silné. Připravíte si marinádu z 1 lžíce oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžic solamylu rozmíchaných s vodou a 1 rovné lžičky mletého zázvoru. Maso promícháte s marinádou a necháte několik hodin v chladnu marinovat.
Očistíte si si zeleninu - cibuli, okurku, zelenou papriku a nakrájíte ji na malé kostičky. Nejprve osmažíte na pánvi maso asi na dvou lžících oleje. Potom si maso předáte z pánve pryč a na stejné pánvi osmažíte zeleninu tj. cibulku, salátovou okurku a papriku. Ke konci úpravy zeleniny přidáte ananas (také nakrájený na kostičky). Zamícháte a úplně na závěr přidáte k zelenině osmažené maso, 2 lžíce octa, 2 lžíce kečupu, promícháte a necháte ještě trochu prohřát. Vhodnou přílohou je rýže.

Další varianty:
Místo vepřového masa lze použít sojové maso - při jeho úpravě postupujeme obdobně, jde-li o neochucené sojové maso, doporučujeme povařit jej alespoň 15 minut v jakémkoliv masovém vývaru z kostky, potom scedit, nechat vychladnout a dále upravovat jako vepřové maso.
Místo mletého zázvoru lze použít i čerstvý nastrouhaný zázvor. Jídlo potom dostane výraznější chuť i vůni, vzhledem k ceně čerstvého zázvoru se ovšem trochu prodraží.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".