Vepřové maso (nejlépe z kýty) nakrájíte na proužky asi 1 cm silné. Připravíte si marinádu z 1 lžíce oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžic solamylu rozmíchaných s vodou a 1 rovné lžičky mletého zázvoru. Maso promícháte s marinádou a necháte několik hodin v chladnu marinovat.
Očistíte si si zeleninu - cibuli, okurku, zelenou papriku a nakrájíte ji na malé kostičky. Nejprve osmažíte na pánvi maso asi na dvou lžících oleje. Potom si maso předáte z pánve pryč a na stejné pánvi osmažíte zeleninu tj. cibulku, salátovou okurku a papriku. Ke konci úpravy zeleniny přidáte ananas (také nakrájený na kostičky). Zamícháte a úplně na závěr přidáte k zelenině osmažené maso, 2 lžíce octa, 2 lžíce kečupu, promícháte a necháte ještě trochu prohřát. Vhodnou přílohou je rýže.
Další varianty:
Místo vepřového masa lze použít sojové maso - při jeho úpravě postupujeme obdobně, jde-li o neochucené sojové maso, doporučujeme povařit jej alespoň 15 minut v jakémkoliv masovém vývaru z kostky, potom scedit, nechat vychladnout a dále upravovat jako vepřové maso.
Místo mletého zázvoru lze použít i čerstvý nastrouhaný zázvor. Jídlo potom dostane výraznější chuť i vůni, vzhledem k ceně čerstvého zázvoru se ovšem trochu prodraží.