Nelekejte se, je to recept pro situace, kdy se chcete buď trochu rozšoupnout, nebo se vytáhnout, nebo Vám strýc Pepino přinesl zastřelenou divokou kachnu. Ale je to recept zajímavý, takže třeba budete mít příležitost ho někdy vyzkoušet.
Kachnu vykucháme a dobře očistíme a vaříme ji asi 45 minut ve vodě. Potom ji vyjmeme, necháme okapat, rozdělíme na porce a částečně vykostíme. Jednotlivé kousky osolíme a opepříme. V malém množství rozpáleného sádla kachnu dozlatova opečeme, přidáme tenká kolečka mrkve, plátky oloupaných rajčat, na čtvrtky nakrájená, oloupaná a jádřinců zbavená jablka, hvězdičku badyánu a špetku cukru. Vše zalijeme vývarem a přikrytou kachnu dusíme na mírném ohni doměkka. Před podáváním šťávu zastříkneme koňakem a odstraníme badyán. A příloha? Zkuste zapojit svou fantazii…