Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík dušený v zelenině
(vde)
recept číslo: 493
kralzel.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 králičí hřbet a kýty
sůl
bílý pepř
lžička škrobu
3 lžíce oleje
150 g karotky
150 g bambusových výhonků (lze nahradit mladou kedlubnou)
4 větší rajčata
100 g zeleného hrášku
100 g fazolových lusků
3 stroužky česneku
sůl
petrželová nať
hovězí vývar (z kostky)

 

Postup

Odblaněné králičí maso nakrájíme na tenké špalíčky, osolíme, opepříme bílým pepřem a poprášíme škrobem. Na rozpáleném oleji jej prudce opečeme a podlijeme hovězím vývarem, který jsme si připravili z bujónové kostky. Přidáme na plátky nakrájenou karotku, bambusové výhonky, česnek, oloupaná rajčata a vše dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Když je maso téměř hotové, přidáme zelený hrášek a krájené fazolové lusky. Mírně zahustíme máčeným škrobem, ochutíme solí, lehce promícháme a zvolna dodusíme. Před podáváním posypeme zelenou petrželkou.
Poznámka: Jak snadno oloupat rajčata? V místě, kde byla stopka, je nařízneme ostrým nožem do křížku a ponoříme je na dvě minuty do horké vody. Potom je vyjmeme a lehce slupku sloupneme.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".