Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zázvorové maso
(vde)
recept číslo: 492
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g svíčkové
1 vejce
1 lžička máčeného škrobu
sůl
3 lžíce oleje
1 pórek
1 malá cibule
20 g zázvoru
1/2 hrnku hovězího vývaru
1 lžíce červeného dezertního vína
sůl
 

Postup

Maso opláchneme, osušíme, odblaníme, nakrájíme na tenké plátky a promícháme s máčeným škrobem, nastrouhaným zázvorem, vejcem a solí. Necháme asi 20 minut marinovat. Očistíme si pórek a nakrájíme jej na nudličky, cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi si rozpálíme olej a připravené maso do něj vložíme. Po chvíli opékání přidáme pórek a cibuli. Zamícháme a necháme ještě chvíli opékat. Ke konci zalijeme vývarem, přisolíme a hotový pokrm zakapeme olejem. Maso upravujeme pouze krátce, celá tepelná úprava by neměla trvat více než 10 minut. Podáváme s rýží a lehkým zeleninovým salátem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".