Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Šuang-si (Štěstí)
(vde)
recept číslo: 491
smestes.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g svíčkové
1 lžíce máčeného škrobu
1 vejce
půl lžičky soli
3 lžíce sádla
4 čerstvé žampiony
1 paprikový lusk
1 menší pórek
1 cibule
2 stroužky česneku
kousek zázvoru
1 lžička červeného oleje
Záliv:
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce červeného dezertního vína
3 lžíce studeného hovězího vývaru
půl lžičky cukru
půl lžičky Glutasolu
1 lžička máčeného škrobu
sůl
 

Postup

Nejprve si očistíme žampiony a nakrájíme je na tenké plátky. Očistíme i všechnu zeleninu, paprikový lusk pokrájíme na proužky, cibuli na kostičky, pórek na kolečka a zázvor na plátky. Svíčkovou nakrájíme také na tenké plátky (pokud použijeme zmrzlé maso, lépe se krájí ještě částečně nerozmražené) a smísíme se solí, vejcem a škrobem. Ve větší dávce horkého tuku maso blanšírujeme a poté zcedíme a necháme okapat. V pánvi zahřejeme sádlo, přidáme tenké plátky žampionů, nakrájený červený paprikový lusk, pórek a cibuli. Zvýšíme intenzitu ohně a přidáme plátky česneku a máčeného zázvoru. Přimícháme maso, zalijeme připraveným zálivem a krátce podusíme. Povrch hotového pokrmu zakapeme červeným olejem. Podáváme samozřejmě s rýží a zeleninovým salátem.

Názory čtenárů

Zmrzlá a rozmrzlá svíčková už je jen na vyhození. Místo pórku listový špenát, taky ne zmražený. Zázvor čerstvý. Jinak z toho bude "čína".
Karel dne 15.9.2023 16:11:56
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".