Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky velké asi 2 x 2 cm. Z hladké mouky, vejce, škrobu a soli si připravíme těstíčko (všechny suroviny rozšleháme v misce vidličkou) a kostičky kuřecího masa v něm obalíme. Ve větší dávce oleje maso rychle osmažíme, dbáme na to, aby se kostičky při smažení neslepovaly. Usmažené kousky masa necháme na sítku okapat, urovnáme je na mísu a přelijeme sladkokyselou omáčkou. Povrch hotového pokrmu můžeme ozdobit sekanými mandlemi a jemně sekanou zelenou petrželkou.
Příprava omáčky:
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme sekaný česnek a tenké nudličky máčeného zázvoru. Zastříkneme octem, promícháme a zalijeme vývarem. Uvedeme do varu, ochutíme cukrem, vínem a sojovou omáčkou. Po 15 minutách vaření zahustíme máčený škrobem a na mírném ohni ještě 10 minut povaříme. Podle potřeby dosolíme. Před podáváním můžeme do omáčky přidat několik kapek horkého oleje.