Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Křehké kuře na pálivém zelí
(vde)
recept číslo: 486
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 větší kuře
1 cibule
1 lžička bílého pepře
badyán
bobkový list
2 lžíce bílého vína
olej
sůl
Zelný salát:
500 g hlávkového zelí
100 g máčených černých hub
10 g papriček chilli
100 g sojové omáčky
30 g máčeného škrobu
2 lžíce vína
2 lžíce oleje
Glutasol

 

Postup

Nejdříve si dáme namočit černé houby (nebo viz poznámka na konci). V osolené vodě, do které jsme přidali cibuli, bílý pepř, jeden badyán, víno a bobkový list uvaříme kuře téměř doměkka. Potom kuře vyjmeme, necháme vychladnout a částečně vykostěné ho rozčtvrtíme. Takto upravené kuře rychle osmažíme ve větším množství oleje (možno i ve fritovacím hrnci). Maso se zabarví dozlatova a je křehké a křupavé.
Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky (ideální je elektrický krouhač), mírně podlijeme a dusíme. Přidáme 2 lžíce vína, celé chilli papričky, nadrobno nakrájené černé houby. Nakonec přidáme sójovou omáčku, ve které jsme rozmíchali Glutasol a škrob. Tímto zálivem zelný salát zahustíme. Teplý salát navrstvíme na mísu a na jeho povrch klademe porce křehkého kuřete. Ptáte se na přílohu? Zkuste to jednou bez ní!
Korekce na české poměry: místo černých hub používám sušené české houby, které předtím také namočím do vody a nechám trochu nabobtnat. Vůbec to nevadí.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".