Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králičí hřbet s libečkovou nádivkou
(vde)
recept číslo: 484
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 králičí hřbet
3 stroužky česneku
1 lžička kari
sůl
máslo
60 g slaniny
Nádivka:
3 rohlíky
100 ml mléka
1 lžíce másla
2 vejce
2 stroužky česneku
1/2 lžičky kari
sůl
3 lžíce sekaného libečku

 

Postup

Králičí hřbet vykostíme (dbáme na to, aby zůstal v jednom kuse), potřeme uvnitř i vně kašičkou z utřeného česneku, soli a kari koření. Pečivo nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a necháme vsáknout. Pak přidáme rozehřáté máslo, sekaný česnek, kari, sůl a nasekaný libeček a promícháme. Králičí hřbet naplníme nádivkou a sepneme jehlami nebo zašijeme. Vložíme ho do pekáče, poklademe kousky másla a slaniny a odkrytý pekáč dáme do horké trouby. Když se králík osmahne, podlijeme jej vodou, přiklopíme a pečeme do měkka. Nakonec vrchní díl pekáče sejmeme a necháme zčervenat. Porce králíka polijeme šťávou a podáváme s brambory sypanými libečkem nebo s bramborovou kaší.
Obměna:
Nemáte-li králíkárnu na dvorku či alespoň babičku, která chová králíky, můžete použít i normální kuře. Chce ho ovšem také zručně vykostit, aby zůstal celistvý plát masa a dále postupujeme úplně stejně.

Názory čtenárů


foglik dne 11.4.2013 13:44:03
Výborný nápad, zase něco nového!
Marie dne 22.5.2001
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".