Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kulatý tvarohový koláč s rozinkami
(vde)
recept číslo: 481
tvakuk.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
300 g polohrubé mouky
150 g másla
80 g cukru
1 vejce
špetka soli

Tvarohová náplň:
6 vajec
250 g moučkového cukru
500 g tvarohu
125 g kysané smetany
špetka soli
1 citron
50 g solamylu
80 g rozinek
100 ml rumu
100 g másla

 

Postup

Rozpočet na tento koláč je určen do kulaté formy o průměru 28 cm. Nejdříve si připravíme křehké těsto. Z mouky, změklého másla, cukru, vejce a špetky soli vypracujeme rukama těsto. Z těsta vytvoříme bochánek, zabalíme ho do fólie a necháme asi hodinu v chladu odležet. Rozinky opláchneme a namočíme do rumu a připravíme si náplň ze dvou tvarohů. Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do napěněného krému, přidáme tvaroh, zakysanou smetanu a špetku soli. Citron důkladně omyjeme v horké vodě a kůru ostrouháme. Šťávu vymačkáme a spolu s nastrouhanou kůrou a solamylem přidáme do tvarohového krému. Rozinky vyjmeme z rumu, přebytečnou tekutinu necháme odkapat na sítku a přidáme je spolu s tekutým máslem do tvarohového krému. Nakonec vmícháme tuhý sníh ze šesti bílků. Koláčovou formu vytřeme tukem a vyložíme ji vyváleným plátem křehkého těsta. Na okrajích těsto podle formy odřízneme. Koláč naplníme tvarohovou náplní, urovnáme a dáme jej péct do trouby předehřáté na 220 stupňů. Když je téměř upečený (tvaroh na povrchu lehce zlátne), vyjmeme ho z trouby a necháme 10 minut stát v teplé místnosti. Poté jej znovu jej vložíme do trouby a dopékáme dalších 10 minut. Před podáváním můžeme koláč pocukrovat. Tvarohová náplň má jemnou citrónovou příchuť. Koláč chutná nejlépe mírně vlahý.







Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".