Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hovězí s perníkovou omáčkou
(vde)
recept číslo: 478
perniom.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 velká cibule
250 ml octa
1 bobkový list
1 lžíce soli
2 lžíce cukru
5 zrnek pepře
1 kg hovězí pečínky
100 g slaniny
300 g polévkové zeleniny
500 ml vývaru
100 g nastrouhaného perníku
250 ml zakysané smetany

 

Postup

Cibuli oloupeme a nasekáme. Do 250 ml vody přilijeme trochu octa, přidáme bobkový list, sůl a zrnka pepře a krátce povaříme. Necháme vychladnout. Do této marinády naložíme hovězí pečínku nejméně na 12 hodin. Po uplynutí předepsané doby maso vyjmeme, osušíme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme rozpustit a maso na ní po všech stranách opečeme. Zeleninu očistíme, nahrubo nakrájíme a přidáme k pečeni. Podlijeme vývarem a dusíme na mírném ohni asi 90 minut. Stále podléváme vypečenou šťávou. Po 60-ti minutách přidáme nastrouhaný perník a pokračujeme v dušení. Na konci pečeni vyjmeme a omáčku zjemníme zakysanou smetanou. Osolíme a opepříme. Podáváme s červeným zelím a kulatými bramborovými knedlíčky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".