Cibuli oloupeme a nasekáme. Do 250 ml vody přilijeme trochu octa, přidáme bobkový list, sůl a zrnka pepře a krátce povaříme. Necháme vychladnout. Do této marinády naložíme hovězí pečínku nejméně na 12 hodin. Po uplynutí předepsané doby maso vyjmeme, osušíme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme rozpustit a maso na ní po všech stranách opečeme. Zeleninu očistíme, nahrubo nakrájíme a přidáme k pečeni. Podlijeme vývarem a dusíme na mírném ohni asi 90 minut. Stále podléváme vypečenou šťávou. Po 60-ti minutách přidáme nastrouhaný perník a pokračujeme v dušení. Na konci pečeni vyjmeme a omáčku zjemníme zakysanou smetanou. Osolíme a opepříme. Podáváme s červeným zelím a kulatými bramborovými knedlíčky.