Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Houbová polévka s knedlíčky
(vde)
recept číslo: 477
polhok.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 celozrnná houska (rohlík)
100 ml mléka
150 g zelených fazolek
300 g čerstvých hub
1 cibule
1 lžíce másla
400 ml masového vývaru
1 vejce
2 lžíce strouhanky
zelená petrželka
50 g slaniny
sůl
pepř

 

Postup

Celozrnnou housku nakrájíme na kostičky a namočíme ji do horkého mléka. Také slaninu si nakrájíme na drobné kostičky. Fazolové lusky očistíme , omyjeme a našikmo nakrájíme. Používáme-li mražené fazolové lusky, nerozmrazujeme je, necháme je jen trochu povolit, aby bylo možné je nakrájet. Očistíme si samozřejmě i houby a nakrájíme je na plátky. Lze použít i sušené houby, potom je předem namočíme do horké vody, necháme nabobtnat, přecedíme a lehce vymačkáme). Máslo rozehřejeme v hrnci a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme houby a zprudka je osmahneme. Zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Přidáme fazolky a povaříme ještě asi 10 minut. Máme-li radši hustší polévku, můžeme přidat dvě čajové lžičky instatní světlé jíšky. Zatím si připravíme knedlíčky. Z rozmočené housky vymačkáme přebytečné mléko, rozmačkáme ji vidličkou, přidáme vejce a strouhanku.Vmícháme nasekanou zelenou petrželku (vrchovatou polévkovou lžíci). Nakrájenou slaninu si rozpustíme a přidáme do těsta na knedlíčky. Těsto osolíme, opepříme a navlhčenýma rukama tvarujeme špekové knedlíčky. Vložíme je do polévky a necháme je prohřát asi 6 až 8 minut.
Poznámka: Výborná je s čerstvými houbami, můžeme použít i ty mražené, sušené však již nejsou to pravé.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".