Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové se žampiony a těstovinami
(vde)
recept číslo: 476
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g vepřového masa
400 g čerstvých žampionů
2 cibule
2 pórky
2 mrkve
200 g těstovin (vřetének)
3 lžíce oleje
pepř
5 lžic zeleninového vývaru
zelená petrželka
 

Postup

Vhodné je vepřové maso z kýty, protože obsahuje minimální množství tuku. Použijeme-li jiný druh vepřového masa, tučné části odstraníme. Maso opláchneme, osušíme a přes vlákno nakrájíme na hranolky silné 1 cm. Žampiony (nebo jiné čerstvé houby) očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, také pórek nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme a nakrouháme na silnější nudličky. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vody podle návodu na obalu. Na pánvi si rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Potom přidáme maso a zprudka opečeme ze všech stran. Osolíme a opepříme, přidáme mrkev a dále opékáme asi 3 minuty. Potom k masu přidáme pórek a houby a zalijeme zeleninovým vývarem, který si připravíme z kostky. Vše lehce promícháme, přikryjeme pokličkou a zvolna vaříme asi 5 minut. Těstoviny zcedíme a podáváme s masem ozdobeným zelenou petrželkou.

Názory čtenárů

Vyzkoušela jsem a je to dobré. Akorát jsem použila více zeleninového vývaru, aby nebyly těstoviny suché. Určitě by chutnala i rýže nebo hranolky.Dávám bodík.
čigi dne 28.7.2007
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".