Vhodné je vepřové maso z kýty, protože obsahuje minimální množství tuku. Použijeme-li jiný druh vepřového masa, tučné části odstraníme. Maso opláchneme, osušíme a přes vlákno nakrájíme na hranolky silné 1 cm. Žampiony (nebo jiné čerstvé houby) očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, také pórek nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme a nakrouháme na silnější nudličky. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vody podle návodu na obalu. Na pánvi si rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Potom přidáme maso a zprudka opečeme ze všech stran. Osolíme a opepříme, přidáme mrkev a dále opékáme asi 3 minuty. Potom k masu přidáme pórek a houby a zalijeme zeleninovým vývarem, který si připravíme z kostky. Vše lehce promícháme, přikryjeme pokličkou a zvolna vaříme asi 5 minut. Těstoviny zcedíme a podáváme s masem ozdobeným zelenou petrželkou.