Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rybí ragú se zeleninou
(vde)
recept číslo: 475
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 g rybího filé
1 svazek jarní cibulky
2 zelené papriky
1 řapík celeru
1 lžíce oleje
2 stroužky česneku
4 rajčata
125 ml červeného vína
2 bobkové listy
1 lžička tymiánu
1 lžička majoránky
1 lžička worchesterské omáčky
1 citron
30 g tuku
200 g rýže
600 ml vývaru
sůl
pepř
zelená petrželka

 

Postup

Filé omyjeme a necháme okapat. Cibulky a zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme. Z řapíku celeru před krájením sloupneme průhlednou blánu. Polovinu cibulek odložíme stranou. Ostatní připravenou zeleninu opékáme v horkém oleji asi 5 minut. Potom přidáme nakrájená rajčata a nasekaný česnek, bobkový list a koření, worchester, zalijeme vínem a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Zatím si na kostky (asi 3 x 3) cm nakrájíme rybí filé, oloupeme citron a nakrájíme ho na plátky. Vše přidáme k zelenině a pod pokličkou dusíme ještě asi 15 minut. Potom zvlášť na oleji opečeme zbylé nakrájené cibulky, přidáme propláchnutou rýži a také ji trochu opečeme. Přilijeme vývar, osolíme a opepříme a vaříme 20 minut. Do uvařené rýže vmícháme nasekanou zelenou petrželku.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".