Filé omyjeme a necháme okapat. Cibulky a zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme. Z řapíku celeru před krájením sloupneme průhlednou blánu. Polovinu cibulek odložíme stranou. Ostatní připravenou zeleninu opékáme v horkém oleji asi 5 minut. Potom přidáme nakrájená rajčata a nasekaný česnek, bobkový list a koření, worchester, zalijeme vínem a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Zatím si na kostky (asi 3 x 3) cm nakrájíme rybí filé, oloupeme citron a nakrájíme ho na plátky. Vše přidáme k zelenině a pod pokličkou dusíme ještě asi 15 minut. Potom zvlášť na oleji opečeme zbylé nakrájené cibulky, přidáme propláchnutou rýži a také ji trochu opečeme. Přilijeme vývar, osolíme a opepříme a vaříme 20 minut. Do uvařené rýže vmícháme nasekanou zelenou petrželku.