Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hovězí polévka se zeleninou
(vde)
recept číslo: 474
hovezip.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g hovězího masa
1 větší cibule
1 mrkev
1 petržel
50 g celeru
(kousek zázvoru)
sůl
3 zrnka pepře
zavářka (nudle)
zelená petrželka
 

Postup

Pro přípravu vývaru je použijeme (počítáme s jeho dalším použitím například do rajské omáčky). Maso vložíme do studené osolené vody se třemi zrnky pepře, přivedeme k varu, přidáme oloupanou a na čtvrky rozdělenou cibuli a mírným varem vaříme, dokud není maso měkké. Máme-li k dispozici kořen zázvoru, můžeme do polévky přidat kousek asi velikosti kostky cukru, dodá polévce trochu jinou, ale velmi zajímavou příchuť. Zatím si připravíme kořenovou zeleninu - očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou, do vařícího vývaru přidáme nakrájenou zeleninu a necháme ji chvíli (5 - 15 minut - záleží na tom, zda je zelenina jarní nebo již déle skladovaná) povařit. Ke konci přidáme zavářku (nudle, hvězdičky apod.) a necháme ji povařit podle doby uvedené na obalu. Hotovou polévku ozdobíme čerstvou nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámka: Tento postup lze samozřejmě různým způsobem obměňovat. Záleží na zelenině, kterou máte právě k dispozici. Lze přidat například i na kolečka nakrájený pórek, či dvě lžíce hrášku. Někdo zase dává místo kousku zázvoru do vývaru kousek feferonky. Také při použití zavářky se fantazii meze nekladou, většinou se však používají zavářky drobnějších tvarů.

Názory čtenárů


foglik dne 23.2.2013 09:31:08
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".