Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a rozčtvrtíme. Čtyři čtvrtky oloupaných jablek dáme stranou, protože je budeme opékat. Zbytek jablek jemně nastrouháme. Křen si očistíme a také jemně nastrouháme, smícháme s jablky, přidáme sůl, cukr a citrónovou šťávu. Potom si připravíme maso. Použijeme-li vepřové kotlety nebo žebírka, po okrajích je nařízneme a plátky lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm rychle po obou stranách opečeme. Odložíme na nahřátý talíř či misku. Do zbylého tuku přidáme máslo a po rozpuštění na něm opečeme odložená jablka Na talíř klademe plátky masa, na které položíme opečená jablka a jablečný křen. Podáváme s různě upravenými bramborami.