Nepřidávejte masox,ale maso Pavel dne 7.4.2015 12:58:27 |
Ty muslicky do kušari prosim uvarene:)) Helua Dc dne 29.12.2014 21:48:07 |
A co takove kušari? To je teprve dobrota- egyptan se po ni muze utlouctJe to vrstva uvarene a ochucene cocky, vrstva uvarene osolene ryze- muze byt i ta s nudlickami, pak vrstva jemnych testovin- nejlepe malicke mušličky---- na to navrsime osmazenou cibuli- do zlatova a dame prohrat do trouby na cca 20min 150st. K tomu je dobry zeleninovy sakat nebo okurka s bilym jogurtem a cesnekem/ zaziky/ dobrou chut Helua Dc dne 29.12.2014 21:46:39 |
Tak ja ryzi namocim,pak hodne proprachnu a necham okapat. V nadobe z varneho skla osmazim vlasove nudlicky- lehce do hneda, pak pridam ryzi- osmazim do sklovata a pak osolim a zeliju vlaznou vodou- 1cm nad, priklopim a dam do trouby cca 170st na cca 25 min- poznam az je ryze nahore... odklopim, lehce vidlickou nacechram a muzeme podavat- nejradej naberackou na zmrzlinu. Tahle ryze nezklame nikdy a je zajimava. Chute mohou byt ruzne: curry,kurkuma, cibule Helua Dc dne 29.12.2014 21:40:16 |
Asi je takových receptů spousta, já přidám jeden od chlapa :-) : rýži propláchnout, orestovat na olivovém oleji, a pak zalít osolenou vařící !!! vodou přímo při restování, rýže se tak zavře a zůstane v ní všechna chuť a neztratí nic ze svých vlastností. Pak vezmeme jednu cibuli, napícháme do ní pár kusů hřebíčku a vložíme do rýže a dáme zapéct. asi na dvacet minut... Ivan dne 6.9.2009 10:37:38 |
Skvělá rýže z mikrovlnky.Do hrnce z umělé hmoty dám 1 hrnek propláchnuté rýže,zaliji 2 hrnky studené vody,osolím.
Dám na 5 minut na plný výkon do trouby.
Pak na 15 minut na 30 procent výkonu.
Hotovo,rýže se nikdy nelepí ani nerozvaří.Používám celozrnou rýži.
Dobrou chuť Sonask dne 27.8.2009 18:01:59 |
Vařím rýži také v trouibě, přesně tak jak to popisujete.Akorát ji dusím déle, ale to záleží na troubě.Zkuste někdy přidat česnek nebo nějakou kostku koření-masox, česnek s majoránkou, oregáno s bazalkou...,Takto připravená rýže je vynikající.Přeji dobrou chuť. dne 17.9.2004 |