Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Polévka z vepřových žebírek ze žampiony
(vde)
recept číslo: 456
veprpol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g vepřových žebírek
100 - 200 g žampionů
100 g mrkve
60 g kořenové petržele
60 g celeru
100 g pórku
1 cibule
2 stroužky česneku
1 bobkový list
1 zrnko nového koření
5 zrnek celého pepře
mletý pepř
sůl
1 lžička Vegety
zelená petrželka
50 g másla na jíšku
50 g hladké mouky na jíšku

 

Postup

Vepřová žebírka (kosti s trochou masa) dáme do studené vody na polévku, přidáme sůl, bobkový list, nové koření a celý pepř a vaříme až maso na kostech téměř změkne a půjde dobře obrat. Mezitím si očistíme zeleninu a žampiony. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, žampiony nakrájíme na plátky, pórek na kolečka. Stroužky česneku necháme vcelku. Jakmile je maso na kostech měkké, vyjmeme všechny kosti z polévky a polévku můžeme procedit, pokud v ní nechcete mít celé koření a případně i zbytky kostí. Vývar uvedeme znovu do varu, přidáme nakrájenou zeleninu, česnek a žampiony a vaříme asi 15 minut (podle stáří zeleniny). Zatím si obereme maso z kostí, nakrájíme na menší kousky a přidáme do polévky. Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme do něj hladkou mouku a uděláme si středně tmavou jíšku. Tu rozmícháme ve vlahé vodě, přilijeme do polévky a necháme chvíli provařit. Nakonec už jen dokořeníme (mletým pepřem, Vegetou a nakrájenou zelenou petrželkou).
Poznámka: Zeleninu do polévky lze samozřejmě obměňovat podle toho, co máte k dispozici (zelený hrášek, kapusta). Výborné jsou do této polévky i čerstvé nebo sušené hřibovité houby (samozřejmě jedlé). Jde samozřejmě o vydatnější polévku, která může nahradit i hlavní jídlo.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".