Postup
Pórek si očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Nemáme-li pórek, lze jej nahradit jarní nebo sibiřskou cibulí, kterou si také nakrájíme i s natí na kolečka. Ředkvičky omyjeme a nakrájím na menší kousky. Kyselé zelí překrájíme na drobno. Kukuřici z konzervy necháme odkapat přes sítko. Připravené suroviny dáme do misky, přidáme sojovou omáčku, citronovou šťávu a dobře zamícháme. Na závěr vmícháme lžíci majolky. Salát dáme do ledničky na 3 až 4 hodiny odležet. Podáváme nejlépe na listu zeleného salátu či čínského zelí. Pro větší jedlíky i s čerstvým chlebem nebo pečivem. Jde o oblíbenou večeři našich synů, kteří tento recept již dávno zvládli a salát si připravují vždycky, když jsou sami doma a najdou na něj všechny potřebné suroviny.