V mléce rozmícháme pudinkový prášek, žloutky a dvě lžíce cukru a za stálého míchání přivedeme k varu. Krém povaříme asi dvě minuty a necháme zchladnout. Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a vanilkový cukr, ušleháme dohusta a vnícháme do zchladlého pudinkového krému. Misky, do kterých budeme pudink dělat, vytřeme olejem, vyložíme kulatými dětskými piškoty a na ně položíme očistěné a na kousky nakrájené meruňky. Zalijeme připraveným krémem a vše necháme v chladu ztuhnout. Před podáváním pudink vyklopíme na talířky a ozdobíme ušlehanou a mírně oslazenou šlehačkou.
Poznámka: Jistě přijdete i na další varianty tohoto oblíbeného dezertu. Meruňky nemusí být čerstvé, stačím mít kompotované a před použitím je nechat odkapat. Meruňky lze také nahradit jahodami - pudink potom zvolíme jahodový místo vanilkového. Zkrátka při kombinaci ovoce s pudinkem se fantazii meze nekladou. Stejně tak se můžete uplatnit při zdobení pudinku a šlehačku například přizdobit hoblinkami čokolády nebo zeleným lístkem máty.