Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pudink diplomat
(vde)
recept číslo: 446
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 ml mléka
4 lžičky pudinkového prášku (vanilková příchuť)
2 žloutky
100 g cukru krupice
3 bílky
1 vanilkový cukr
50 g dětských piškotů
300 g zralých odpeckovaných meruněk
1/8 litru smetany ke šlehání
lžička moučkového cukru
olej

 

Postup

V mléce rozmícháme pudinkový prášek, žloutky a dvě lžíce cukru a za stálého míchání přivedeme k varu. Krém povaříme asi dvě minuty a necháme zchladnout. Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a vanilkový cukr, ušleháme dohusta a vnícháme do zchladlého pudinkového krému. Misky, do kterých budeme pudink dělat, vytřeme olejem, vyložíme kulatými dětskými piškoty a na ně položíme očistěné a na kousky nakrájené meruňky. Zalijeme připraveným krémem a vše necháme v chladu ztuhnout. Před podáváním pudink vyklopíme na talířky a ozdobíme ušlehanou a mírně oslazenou šlehačkou.
Poznámka: Jistě přijdete i na další varianty tohoto oblíbeného dezertu. Meruňky nemusí být čerstvé, stačím mít kompotované a před použitím je nechat odkapat. Meruňky lze také nahradit jahodami - pudink potom zvolíme jahodový místo vanilkového. Zkrátka při kombinaci ovoce s pudinkem se fantazii meze nekladou. Stejně tak se můžete uplatnit při zdobení pudinku a šlehačku například přizdobit hoblinkami čokolády nebo zeleným lístkem máty.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".