Máslo si nakrájíme na plátky a necháme změknout. Přidáme k němu cukr a společně utřeme do pěny. Potom postupně přidáme dva žloutky a nakonec celé vejce a dále třeme. Přidáme mléko, škrobovou moučku a polohrubou mouku, v níž jsme pečlivě rozmíchali kypřící prášek. Těsto rozprostřeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou. Povrch poklademe rybízem a posypeme skořicí a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Mezitím si z bílků ušleháme hodně tuhý sníh, do pevného sněhu přidáme moučkový cukr a ušleháme dohusta. Téměř dopečený koláč vyjmeme na chvíli z trouby, připravený sníh na něj rozetřeme a vidličkou můžeme na povrchu vytvořit vlnky. Takto upravený koláč vrátíme do trouby, příkon snížíme na minimum a prakticky sušíme, až sníh na povrchu ztuhne a zrůžoví.
Poznámka: nemáme-li čerstvý rybíz, můžeme použít také kvalitně zmražený rybíz. Ten samozřejmě před použitím nerozmrazujeme!