Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rybízový koláč se sněhem
(vde)
recept číslo: 445
rybizova.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 g očištěného rybízu
100 g másla
120 g moučkového cukru
1 vejce
2 žloutky
120 g polohrubé mouky
50 g škrobové moučky
2 lžíce mléka
rovná kávová lžička kypřícího prášku
mletá skořice
tuk na vymazání a vysypání plechu
Sníh:
3 bílky
150 g moučkového cukru

 

Postup

Máslo si nakrájíme na plátky a necháme změknout. Přidáme k němu cukr a společně utřeme do pěny. Potom postupně přidáme dva žloutky a nakonec celé vejce a dále třeme. Přidáme mléko, škrobovou moučku a polohrubou mouku, v níž jsme pečlivě rozmíchali kypřící prášek. Těsto rozprostřeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou. Povrch poklademe rybízem a posypeme skořicí a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Mezitím si z bílků ušleháme hodně tuhý sníh, do pevného sněhu přidáme moučkový cukr a ušleháme dohusta. Téměř dopečený koláč vyjmeme na chvíli z trouby, připravený sníh na něj rozetřeme a vidličkou můžeme na povrchu vytvořit vlnky. Takto upravený koláč vrátíme do trouby, příkon snížíme na minimum a prakticky sušíme, až sníh na povrchu ztuhne a zrůžoví.
Poznámka: nemáme-li čerstvý rybíz, můžeme použít také kvalitně zmražený rybíz. Ten samozřejmě před použitím nerozmrazujeme!

Názory čtenárů

velmi pěkne to vipada také to skusím
dmbm dne 13.7.2010 10:22:05
Rozmrazením se obvykle uvolní z ovoce hodně tekutiny, ovoce ztrácí na chuti a špatně se s ním pracuje.
Česká hospodyňka dne 13.3.2005
Dobrý den!
Proč se zmrazené ovoce před pečením nerozmrazuje? Díky
Jarka dne 11.3.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".