Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bavorské bílé zelí
(vde)
recept číslo: 437
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g bílého zelí
1 cibule
2 jablka
15 g cukru
2 lžíce oleje
ocet
sůl

 

Postup

Hlávkové zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů, hlavičku rozkrojíme na čtvrtiny a vykrojíme košťály. Zelí jemně nakrájíme nebo nakrouháme, máme-li k dispozici elektrický krouhač.Cibuli oloupeme a také nakrájíme nebo nakrouháme. Zelí dáme do hnce, přidáme sůl, olej, cukr a . asi 250 ml horké vody a dusíme jej pod pokličkou. Zatím si oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme je na kostičky. Když je zelí poloměkké, vmícháme kostičky jablek, lžíci nebo dvě octa a dusíme do měkka. Je to zase trochu jiná varinta přílohového zelí.

Názory čtenárů

velmi snadne a chutne
jirka dne 8.2.2011 02:22:47
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".