Při nákupu vepřového masa si vybereme celistvý kus masa, který půjde podélně proříznout a naplnit. Nejdříve si připravíme náplň - houby očistíme, nakrájíme na plátky a lehce osmahneme na sádle. Přidáme pokrájenou šunku (salám) a hrášek, zamícháme a trochu opečeme. Tuto směs zalijeme vejci rozmíchanými se solí a umícháme řidší náplň. V mase vyřízneme plochý otvor, který naplníme nádivkou a uzavřeme jehlou na masové závitky. Naplněné maso posolíme, poprášíme hladkou moukou, rychle ze všech stran opečeme na rozehřátém sádle. Potom podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
Poznámka: S výhodou lze použít i papiňák, příprava masa se zkrátí. Nemáte-li čerstvé houby, lze použít i sušené, ale je třeba je předem namočit a trochu povařit. Potom zcedit a přebytečnou vodu lehce vymačkat.