Nejdříve si připravíme všechnu zeleninu. Zelí pokrájíme na nudličky, papriky na proužky, rajčata na dílky (papriky a rajčata lze nahradit 4 lžícemi zeleninového leča). Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. Také brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Vepřové kotlety opláchneme, osušíme a na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme v kotlíku (kastrolu) na rozehřátém sádle. Maso z kotlíku vyjmeme, na tuku osmažíme do zlatova nakrájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou, zamícháme, přidáme papriky, rajčata, zelí, brambory, koření a vše zalijeme bílým vínem a vodou. Dusíme pod pokličkou do změknutí, často zamícháme. Ke konci přidáme k dušené zelenině kotlety a ještě vše společně podusíme asi 10 minut.
Poznámka: Je to přímo ukázkové jídlo z jednoho hrnce a je vhodné například pro přípravu na chalupě, zejména tehdy, máte-li plnou zahrádku zeleniny. Někteří hladovci k němu ještě přikusují chléb.