Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zazděný pašík
(vde)
recept číslo: 412
pasik.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

6 vepřových kotlet
250 g rajčatového protlaku
2 lžíce octa
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 lžičky hladké mouky
1 lžíce oleje
1 lžička soli
1/2 lžičky dobromysli
1/2 lžičky drceného kmínu
0,25 l vody
Na ozdobu:
cibulová nať
ředkvičky
 

Postup

Jde o předpis na úpravu vepřového masa, který jsem objevila v jedné kuchařce, která se zabývá mexickou kuchyní. Zaujal mě nejen originální název, ale i to, že jde o jídlo z poměrně dostupných surovin.
Nejprve si připravíme marinádu. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno (lze ji také nastrouhat na kráječi, nebudeme potom slzet!). Také česnek oloupeme a prolisujeme. Obojí smícháme s rajčatovým protlakem, přidáme sůl, drcený kmín, hladkou mouku, olej, dobromysl a vodu. Kotlety nakrájíme na kousky asi 2x2 cm (není nutné používat pouze kotlety, hodí se i vepřové plecko), dáme do misky a zalijeme nálevem. Promícháme, misku přikryjeme a dáme do chladna (do ledničky nebo v zimě na balkon). Druhý den dáme maso do kastrolu a v marinádě dusíme doměkka. Hotový pokrm ozdobíme cibulovou natí a plátky ředkviček. Chceme-li být skutečně styloví, podáváme s tortilami (lze je koupit v supermarketu). Stačí ale i náš chléb nebo rýže.

Názory čtenárů

Recept vyzkouším. Vypadá zajímavě
Ajina dne 20.9.2002
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".