Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bratislavské rohlíčky
(vde)
recept číslo: 411
orechroh.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g polohrubé mouky
100 g másla
sůl
30 g cukru
15 g droždí
2 žloutky
1/16 l mléka
Nádivka:
150 g medu
40 g másla
100 g mletých vlašských ořechů
skořice
citronová kůra
30 g strouhané housky

 

Postup

Do vlahého mléka se špetkou cukru rozdrobíme droždí a necháme v teple vzejít. Máslo (lze použít i jiný tuk - například Heru) rozpustíme a necháme trochu zchladnout. Odvážíme si mouku, cukr, přidáme trochu soli, citronovou kůru, kvásek a rozpuštěné máslo. Vymícháme hladké těsto (je tužší než na buchty) a necháme je přikryté utěrkou kynout v teplé místnosti. Když je těsto vykynuté, rozdělíme ho na 12 stejně velkých kousků a z každého uděláme bochánek. Ten rozválíme na oválek a potřeme připravenou ořechovou nádivkou. Stočíme do tvaru rohlíčku a hotový rohlíček dáme na vymazaný plech. Necháme ještě chvíli kynout. Potom potřeme vajíčkem a pečeme ve středně vytopené troubě do zlatova.
Příprava nádivky:
Rozpustíme med a máslo, přidáme umleté ořechy, trochu mleté skořice, citronovou kůru a 30 g strouhané housky

Názory čtenárů

Tenhle recept je vyborny. Vsem mym hostum velmi chutnal, dekuji a doporucuji i dalsim kuchticim fanouskum.
Cinda dne 13.11.2003
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".