Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Slepičí polévka s drobenkou
(vde)
recept číslo: 407
sleppol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 g slepičího nebo kuřecího masa
150 g polévkové zeleniny
1 vejce
1 žloutek
100 g polohrubé mouky
50 g másla
1 lžička rajčatového protlaku
sůl
mletý bílý pepř
2 lžíce zakysané smetany
svazek zelené petrželky
citronová šťáva

 

Postup

Maso a očištěnou zeleninu vcelku zalijeme asi 2 l studené vody, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Mezitím si připravíme drobenku. Z jednoho vejce, lžičky rajčatového protlaku a polohrubé mouky vypracujeme tuhé nudlové těsto, které nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle a rozprostřeme na utěrku, aby drobenka trochu proschla. Když je maso měkké, vývar scedíme, maso obereme a nakrájíme najemno. Také uvařenou zeleninu pokrájíme a obojí vrátíme do vývaru, který jsme opět uvedli do varu. Proschlou drobenku také přidáme do polévky a vaříme ji asi 15 minut. Žloutek rozmícháme se smetanou a téměr ke konci vmícháme do polévky. Polévku okyselíme citronovou šťávou a posypeme nasekanou zelenou petrželí.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".