Postup
Špek si nakrájíme na klínky a vepřové maso (krkovice, kýta, plecko) jimi prošpikujeme. Potom maso po všech stranách potřeme sardelovou pastou (spotřebujeme asi 1 1/2 tuby sardelové pasty). Celer oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Na oleji lehce osmahneme cibuli, přidáme celer a nové koření, promícháme a vložíme připravené maso. Pečeme v troubě za občasného podlévání vývarem nebo vodou. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a necháme trochu zchladnout, abychom je mohli nakrájet na plátky. Rozpečenou cibuli a celer rozmixujeme a zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky. Necháme prohřát. Omáčkou poléváme plátky masa a jako příloha je nejvhodnější houskový knedlík.