Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová pečeně na sardelkách
(vde)
recept číslo: 405
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg vepřového masa
100 g špeku
2 sardelové pasty
1 cibule
1 celer
6 kuliček pepře
1 zakysaná smetana
1 lžíce mouky
 

Postup

Špek si nakrájíme na klínky a vepřové maso (krkovice, kýta, plecko) jimi prošpikujeme. Potom maso po všech stranách potřeme sardelovou pastou (spotřebujeme asi 1 1/2 tuby sardelové pasty). Celer oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Na oleji lehce osmahneme cibuli, přidáme celer a nové koření, promícháme a vložíme připravené maso. Pečeme v troubě za občasného podlévání vývarem nebo vodou. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a necháme trochu zchladnout, abychom je mohli nakrájet na plátky. Rozpečenou cibuli a celer rozmixujeme a zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky. Necháme prohřát. Omáčkou poléváme plátky masa a jako příloha je nejvhodnější houskový knedlík.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".