Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Dvojbarevný zelný salát
(vde)
recept číslo: 380
zelibar.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 g bílého zelí
200 g červeného zelí
sůl
pepř
cukr
citron
(olej)

 

Postup

Se zelím pracujete odděleně, najednou se oba druhy zelí použijí až při servírování. Zelí si nakrouháte a dáte do misky. Potom ho rukama mačkáte tak dlouho, až zmenší svůj objem alespoň na polovinu. Při tomto vydatném mačkání také pustí trochu šťávy. Přidáme sůl (asi půl lžičky), cukr (asi lžičku), citron (spíše lžíci), trochu pepře. Přesné množství je třeba si vyzkoušet - ochutnávat. Zamícháme. Lze také přidat lžičku oleje, ale není to nutné. Salát chutná nejlépe trochu vychlazený, červené a bílé zelí dobře ladí jak barevně, tak chuťově. Salát je můžeme ozdobit najemno nakrájeným pórkem. ?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".