Příprava jídel se vyvíjí. Francouzské brambory dělávám docela často a od dob, kdy jsem začala dělat tuto kuchařku, jsem udělala pár změn.
Brambory vařím už oloupané, kvalita brambor, které mám k dispozici většinou neumožňuje vařit brambory ve slupce. Nemusí být super měkké, protože se budou dále tepelně upravovat. Mezitím, co se vaří brambory, si připravím další suroviny. Nakrájím uzené maso na kostičky, vyndám si hrášek z mrazáku a nechám ho trochu povolit. Bílý jogurt, dvě vejce, mléko a trochu soli a pepře rozšlehám. Nastrouhám si sýr. Může být samozřejmě i jiný tvrdý sýr než Čedar. Zapékací misku vymažeme sádlem.
Brambory nechám mírně vychladnout a pak je nakrájím na kostičky či plátky. Polovinu rozložíme na dno zapékací misky. Na to nasypeme pokrájené uzené maso a hrášek. Zbytek brambor tvoří vrchní vrstvu. Na to nalijeme připravenou vajíčkovou směs a vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C. Jakmile začne povrch mírně zlátnout, posypeme rovnoměrně sýrem a necháme ho ještě chvíli zapéct.
Podáváme třeba s kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.


|