Vepřové plátky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji je krátce opečeme po obou stranách a naskládáme je v jedné vrstvě do zapékací misky vytřené máslem. Posypeme sdrhnutými lístky čerstvého tymiánu a na každý plátek dáme vrstvu konzervovaných brusinek. Vložíme do trouby rozpálené asi na 200 st. C a pečeme asi 20 minut.
Současně si můžeme udělat i přílohu - pečené brambory. Brambory dobře omyjeme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. V misce ušleháme asi 3 lžíce olivového oleje se solí, čerstvě mletým pepřem a lístečky tymiánu. Do této směsi vsypeme připravené brambory a promícháme tak, aby se jejich povrch dobře obalil (namastil). Takto připravené brambory vsypeme na zapékací misku a vložíme do trouby. Jejich pečení trvá asi 20 minut. Během pečení je můžeme promíchat.
Ideální je, když můžeme dát obě misky do trouby současně. Obojí vyžaduje stejnou teplotu a zhruba stejnou dobu pečení.
Toto jídlo můžeme doplnit jakýmkoliv salátem. Třeba i okurkovým s kefírem.


|