Začneme tím, že si připravíme všechny suroviny. Cibuli oloupeme, překrojíme na půlky a ty nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Zázvor nastrouháme na okurkovém struhadle. Rajčata a papriku opláchneme a pokrájíme na kousky.
V kastrolu rozpálíme asi lžíci oleje a orestujeme na něm rajčata. Poté k nim přidáme sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor, lžíci třtinového cukru a promícháme. Pokud nebyla rajčat dost šťavnatá (stává se v zimních měsících), tak přidáme asi 2 lžíce vody. Pak odstavíme ze zdroje tepla.
V pánvi rozpálíme asi 2 lžíce oleje a zprudka na něm orestujeme maso. Osolíme ho, opepříme, promícháme a přidáme k rajčatovému základu v kastrolu. Na stejnou pánev přidáme lžíci oleje a orestujeme na ní papriky, cibuli a česnek. To vše přidáme k masu, lehce promícháme a společně krátce prohřejeme. Podle potřeby dosolíme. Posypeme hladkou zelenou petrželkou.
Podáváme třeba s jasmínovou rýží.


|